Diagnose FireFly CVS/ME

Plaats hier de resultaten die je met de CVS/ME behandeling boekt. Vertel hoe het vroeger was, wat je er aan hebt gedaan en hoe het nu is. Resultaten zijn belangrijk voor anderen, het geeft ze de moed om ook te beginnen en door te gaan.
Gebruikersavatar
Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 9859
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Diagnose FireFly CVS/ME

Berichtdoor Willy » Ma Sep 09, 2002 5:56 am

FireFly we hebben nu al veel gechat via MSN, ik heb jouw verhaal gelezen.

De ellende is min of meer begonnen nadat je een aantal amalgaamvullingen kreeg. De discussie wordt hier gevoerd om een goed inzicht te krijgen in jouw klachten en die vast te leggen. Het forum is een goed medium omdat er straks artsen naar kijken als Meerendonk en Van Montfort.

Laten we proberen de discussie beter on-topic te houden en de grapjes weg te laten. Het verhaal gaat je straks weer gezond maken.

Als je er mee wil stoppen moet je dat aangeven. Het kost je alleen tijd geen geld.

Dit heb ik van jou geleerd:

Je bent intolerant of allergisch voor heel veel stoffen (voeding maar ook geneesmiddelen). Soms is het zo dat je een patatje kan eten en nergens last van hebt en twee weken later wordt je direct ziek van een patatje.

De reactie op voeding en geneesmiddelen komt heel snel, bijna direct. Je bent net begonnen met de pannekoeken en je merkt dat het verkeerd gaat.

Klop dit? Heb je nog andere klachten?

Willy schreef:<B>De eindstand (hoop ik) na bijna een jaar diagnose werk samen met FireFly:</B><UL><LI>ME met als trigger waarschijnlijk kwik (amalgaam) en een langdurige periode van geestelijke stress
<LI>heftige <B>intoleranties</B> die heel wisselend zijn. De ene keer gaat een patatje wel de andere keer niet. Tijdens onderzoek geen IgM reacties, dus waarschijnlijk hebben we hier te maken met intoleranties. Misschien is stress (ME patienten hebben maar een beetje nodig om klachten te krijgen) hier de factor die versterkent werkt
<LI>zeker <B>hypoglycemie</B>: ik ben na een flinke dosis suiker totaal mezelf niet meer. Heel emotioneel, agressief, bot, sjagarijnig, enorme stemmingswisselingen. Word er vaak eerst hyperactief van en daarna word ik dood en doodmoe voor de rest van de dag.
<LI>Bijna zeker een <B>schildklier deficientie</B> (lage temp voor het opstaan), erg kouwelijk, dun haar en verliest veel haar, onverklaarbare gewichtstoename.
<LI>bijna zeker <B>lyme disease</B> door een recente teekbeet. Het is niet duidelijk of ze al jaren lang lyme had, door een vroegere teekbeet. Twee weken behandelt met doxycycline, de huisarts zegt dat het nu over is.
<LI>een <B>candia infectie</B> sterkte 3 en een verstoorde darmflora.
<LI>Bijna zeker <B>Neurally Meditated Hypotension</B>, een bloeddruk stoornis waardoor duizelingen optreden als het lichaam van een liggende of zittende naar een staande positie gaat.
<LI>Misschien <B>HPU</B>, met als klacht o.a. een bekkeninstabiliteit.
<LI>Bijna zeker een <B>bijnier insufficientie</B> omdat ze ook intolerant is geworden voor heel lichte stress zoals harde geluiden, fel licht en bewegende beelden.
<LI>Misschien <B>fixatie dysparatie</B> dansende letters bij het lezen en omdat de ene opticien haar een prisma bril wilde aanmeten maar de ander zei dat het ook opgelost was met een cilinrische bril en licht gekleurde glazen.
<LI>Een <b>carnitine</B> deficientie waardoor ATP productie niet goed verloopt.
</UL><b>FireFly moest, net als zo veel ME patient, de afgelopen 10 jaar vaak horen dat ze wat flinker moest zijn, en dat het tussen haar oren zat!! Nou niet dus als je deze lijst ziet</b>
Laatst gewijzigd door Willy op Za Mei 29, 2004 10:41 am, 6 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
firefly
Verslaafd aan het forum
Berichten: 691
Lid geworden op: Ma Mei 06, 2002 3:00 am

Berichtdoor firefly » Ma Sep 09, 2002 6:12 am

toen is de ellende begonnen ja, maar ik zou niet willen zeggen dat het absoluut daardoor komt. dat weet je natuurlijk nooit!

Ik denk dat veel intoleranties/allergien ook wel komen door wat ik die dag en de dagen ervoor gegeten heb. Als ik de hele dag al voor mij 'foute' dingen eet (zoals veel suikers) dan is de kans ook veel groter dat ik ziek word van bijv. pannekoeken.

---inmiddels weet ik dat stress toch wel een grote factor is in het al dan niet ziek worden van wat ik eet---

Het opvallende bij mij (althans volgens mn huisarts) is dat ik alles zo ontzettend snel merk. Toen ik enorme last van mn FM had kon ik nog geen appel eten zonder pijn. Na een paar happen begonnen de pijnen al.

Ik moest zo'n 2 maand geleden nogal wat contrastvloeistof drinken 2,5 dag lang voor een CT-scan van mn buik. Dat is dus totaal mislukt, ik kreeg na bekertje direct al pijn in mn buik en dat werd zo erg dat ik zo'n 7 uur lang extreme buikpijn heb gehad en er echt doodziek van werd. Ik mocht er dan ook mee stoppen. Het bizarre is dat toen ik het via een infuus ingespoten kreeg, wat nog een veel sterkere oplossing jodium bevat, het toen wel allemaal goed ging.
Laatst gewijzigd door firefly op Ma Jun 09, 2003 12:22 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 9859
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Willy » Ma Sep 09, 2002 6:38 am

Als je snel een reactie krijgt van voeding gaat het volgens mijn informatie meestal om een <B>allergische reactie</B>. Intoleranties merk je pas na uren zo niet dagen later.

Ben je wel eens onderzocht op allergien?? Een huisarts moet dat kunnen laten doen. Het ziekenfonds vergoed dan de kosten.

Ik vind het verhaal over de contrastvloeistof verbazingwekkend, je zou inderdaad kunnen concluderen dat je darmen heftig reageren.

Krijg je altijd klachten in de vorm van buikpijn of krijg je ook wel eens heel snel andere klachten?
Laatst gewijzigd door Willy op Di Jun 17, 2003 3:13 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 9859
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Willy » Ma Sep 09, 2002 12:09 pm

FireFly als ik het nog eens na lees is de stand tot nu toe:
<UL>
<LI>ME met als trigger waarschijnlijk kwik (amalgaam)
<LI>heftige intoleranties die heel wisselend zijn.
<LI>zeker hypoglycemie
</UL>
FireFly vertel eens iets over je schildklier ervaringen, wat is er aan gedaan enz.
Laatst gewijzigd door Willy op Di Jun 17, 2003 3:13 pm, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
firefly
Verslaafd aan het forum
Berichten: 691
Lid geworden op: Ma Mei 06, 2002 3:00 am

Berichtdoor firefly » Ma Sep 09, 2002 12:39 pm

nee ik heb nog geen onderzoek naar candida laten doen.

wat m'n schildklier betreft, ik heb al 3 artsen voor me gezien (huisarts, reumatoloog, internist) die afgaand op mijn verhaal een trage schildklier vermoeden, maar helaas krijg ik iedere keer te horen dat mijn schildklier goed is. En dat terwijl ik typische schildklierklachten heb zoals het enorm koud hebben, haaruitval (is onderzoek naar gedaan, er is niks anders gevonden waardoor het kan komen, en stress is zeker NIET de oorzaak), etc etc

Ik heb een TRH-test gehad waarna ik mij zo'n 18 uur veel helderder voelde in mijn hoofd en minder moe en minder spierpijn. Ik was ook helemaal niet depressief meer. Toen het eenmaal uitgewerkt was zakte ik weer terug in mn oude situatie :sad: Erg opvallend dus dat dat zo'n uitwerking heeft, dat heb ik van meer mensen gehoord, maar die bleken allemaal hypo te zijn. en ik volgens mijn internist niet... hij ontkende trouwens de hele reactie op de TRH, dat was volgens hem onmogelijk. Nou, ik ken toch echt veel meer mensen die zo'n kick ervan kregen...

Gebruikersavatar
Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 9859
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Willy » Wo Sep 11, 2002 1:48 am

Even opnieuw een tussenstand:
<UL>
<LI>ME met als trigger waarschijnlijk kwik (amalgaam)
<LI>heftige intoleranties die heel wisselend zijn. De ene keer gaat een patatje wel de andere keer niet. Tijdens onderzoek geen IgM reacties, dus waarschijnlijk hebben we hier t te maken met een intolerantie.
<LI>zeker hypoglycemie
<LI>hoogstwaarschijnlijk een schildklier deficientie
</UL>
______
Het zou beter zijn als ze de naam "alternatieve geneeskunde" veranderen in "aanvullende geneeskunde"
Laatst gewijzigd door Willy op Di Jun 17, 2003 3:15 pm, 3 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
firefly
Verslaafd aan het forum
Berichten: 691
Lid geworden op: Ma Mei 06, 2002 3:00 am

Berichtdoor firefly » Wo Sep 11, 2002 4:56 am

<H3>Klachtenlijst van FireFly</H3>
<H5>Deze wordt nog door haar bijgewerkt</H5>
Ok, ik maak wel een beginnetje. ik kan het niet in volgorde doen van hoe erg het is omdat dat nogal verschilt (zoals bij alle ME'ers...). Bijna alles is iedere dag aanwezig.
<OL>
<LI>vermoeidheid staat uiteraard op nr1, die is er altijd. Er is nooit een moment dat ik niet moe ben. Helaas ook vaak te moe om te slapen.
<LI>Slaapproblemen zitten me ook flink dwars, ik kom vaak niet in slaap, en als dat al lukt dan kan ik niet doorslapen en ben vaak 's nachts uuuuuuren lang wakker. Word ook vaak bezocht door nachtmerries :sad:
<LI>Ik ben heel stijf en heb eigenlijk vrijwel altijd spierpijn. Inmiddels wel in mindere mate dan een jaar geleden, maar dat komt denk ik door het weer. Zometeen als het kouder word is het vrees ik in alle hevigheid terug.
<LI>Ik ben vatbaar voor zowat alles wat ik tegenkom en ik ben dan ook vaak ziek. Het een of nog niet voorbij of ik heb alweer wat anders. M'n weerstand is dus erg laag.(er loopt nu nog wel een onderzoekje naar wat voor virus ik heb, heb gisteren bloed laten prikken en krijg pas over een week de uitslag)
<LI>Heb vaak last van enorme hoofdpijnen, pijnlijke, brandende ogen, en heel duizelig zijn, verlies mn evenwicht zeer snel.
<LI>Zie vaak plotseling slechter(sinds ik ziek ben heb ik opeens een bril nodig omdat mn ogen het werk niet aankunnen, waarschijnlijk van vermoeidheid), zie ook wel es vlekken.
<LI>M'n pijnbeleving, reuk, smaak en gehoor is heel anders geworden. Ik merk veel meer op dan andere mensen, en ook compleet anders.
Heb snel last van geuren, fel licht, geluiden en m'n pijngrens is enorm verlaagd.
<LI>M'n korte termijn geheugen is heel slecht, heb ook vaak moeite om op een woord te komen, zeg een compleet ander(verkeerd) woord, en wissel letters en woorden vaak om in een zin. ben ook vaak midden in een zin kwijt wat ik wilde zeggen.
<LI>regelmatig last van nachtzweten, maar ook vaak een flinke ondertemperatuur(ook overdag) die maar niet omhoog te krijgen is. Vaak ijskoude handen, voeten, neus.
<LI>veel problemen met maag en darmen waar eigenlijk geen peil op te trekken is, heel onvoorspelbaar dus.
<LI>Heb al ruim een jaar last van haaruitval en haar dat heel dun word, ze hebben niks kunnen vinden waardoor dit verklaard zou kunnen worden(ik natuurlijk wel: schildklier!)
<LI>Vrijwel altijd last van eczeem wat niet weg te krijgen is.
<LI>veel zenuwpijn in mn tanden en kiezen waar geen oorzaak voor te vinden is, heb ook vrijwel altijd m'n mond van binnen opgezet. Vaak last van een opgezette pijnlijke tong die heel ruw is.
<LI>Zoals al eerder gezegd reageer ik heel heftig op vele (voedings)stoffen.
<LI>veel last van spieren en pezen doordat de spanning te hoog is, alles knapt en kraakt.
</OL>
hier hou ik t ff bij voor nu

Gebruikersavatar
Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 9859
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Willy » Di Okt 01, 2002 10:46 am

Even opnieuw een tussenstand:
<UL>
<LI>ME met als trigger waarschijnlijk kwik (amalgaam)
<LI>heftige intoleranties die heel wisselend zijn. De ene keer gaat een patatje wel de andere keer niet. Tijdens onderzoek geen IgM reacties, dus waarschijnlijk hebben we hier t te maken met een intolerantie.
<LI>zeker hypoglycemie
<LI>hoogstwaarschijnlijk een schildklier deficientie
</UL>
Laatst gewijzigd door Willy op Di Jun 17, 2003 3:19 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

Caroline (therapeut)
Verslaafd aan het forum
Berichten: 600
Lid geworden op: Zo Nov 04, 2001 3:00 am
Locatie: Tilburg
Contact:

Berichtdoor Caroline (therapeut) » Vr Okt 04, 2002 1:47 pm

Hoe reageer je heftig op suikers? Wat voor klachten heb je dan?Met de cortisolwaardes weet ik geen raad. Mogelijk kan een arts daar meer over vertellen?
Een goede gezondheid begint bij een gezonde darm!

Caroline van Dommelen
Orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut

Gebruikersavatar
firefly
Verslaafd aan het forum
Berichten: 691
Lid geworden op: Ma Mei 06, 2002 3:00 am

Berichtdoor firefly » Vr Okt 04, 2002 2:26 pm

ik ben na een flinke dosis suiker totaal mezelf niet meer. Heel emotioneel, agressief, bot, sjagarijnig, enorme stemmingswisselingen. Word er vaak eerst hyperactief van, en daarna word ik dood en doodmoe voor de rest van de dag.

Als de dosis heel erg groot is (zoals bij die suikerabsorbtietest) dan ben ik binnen 10min. 'raar' in m'n hoofd, duizelig, onwerkelijk gevoel, alles gaat traag voor m'n gevoel, het gevoel niet meer in je lichaam te zitten, en m'n omgeving dringt steeds minder tot me door. En vervolgens moet ik op bed gaan liggen omdat ik niet meer kan staan (evenwicht kwijt, krachteloosheid,heel moe), en bij die test (heb hem al es gehad) lag ik voor ruim 45 min. apatisch op bed. Met m'n ogen nog open, maar ik reageerde nergens meer op. Ik kon me ook niet meer bewegen, en voelde me echt heel raar, in 'niemandsland'.

Toen ik weer bijkwam kon ik heel moeilijk me bewegen, beetje het idee van wel 5x denken 'en nu til ik m'n arm op', en dan lukt het pas, en dan nog zeer traag. Niet volledige controle over m'n spieren. Ook heel traag praten terwijl ik dat van mezelf helemaal niet doe. Traag denken, en als mensen tegen me praten dringt het pas enkele sec. later tot me door wat ze zeggen. had ook last van onwillekeurige spiertrekkingen en trillen, vooral in m'n benen.

Toen dat wat weggezakt was, werd ik opeens hyperactief, werd ik extreem druk, en kon ik niet meer stilzitten. Ik keek ook heel raar uit m'n ogen, heel 'fel' en agressief een beetje geloof ik. Dat hield zo'n 30min. aan en daarna werd ik zo extreem moe, en viel ik ruim 2 uur lang in een hele diepe slaap, ze kregen me ook niet meer wakker.

Daarna voelde ik me weer redelijk mezelf maar zo extreem moe, echt compleet uitgeput. En dat is die dag ook niet meer weggetrokken.

De zusters zijn zich rot geschrokken, maar ik zelf ook. Ik weet dat ik raar reageer op suiker, maar deze dosis had ik duidelijk zelf nog nooit gehad (en dit was ook nog op lege maag). Het was echt een hele enge ervaring.

Heb echt geen flauwwww idee waar dit door komt. Het is de laatste 2 jaar langzaamaan komen opzetten en word steeds heftiger.

Gebruikersavatar
firefly
Verslaafd aan het forum
Berichten: 691
Lid geworden op: Ma Mei 06, 2002 3:00 am

Berichtdoor firefly » Do Okt 17, 2002 6:20 am

Vandaag heb ik de suikerabsorbtietest gehad.

Wat een ramp... Het drankje was zoals gewoonlijk erg ranzig, direct erg misselijk.

Ik voelde me binnen 15 min. al 'raar' worden in mn hoofd.

Dat werd steeds wat erger. Ik kreeg het koud, vanaf mn tenen en vingertoppen trok de kou omhoog. Een kou die ik nog nooit zo erg gevoeld had. M'n benen voelden verdoofd aan, ik voelde ze amper nog en kon ze amper bewegen. De rare spiertrekkingen begonnen al snel, en op den duur kreeg ik zowat kramp ppff...

Iets van 1,5 uur later voelde ik me opeens zo slecht, ik voelde m'n armen en benen niet meer, had enorme buikpijn, steken overal in m'n lijf, rare spiertrekkingen, had het ijssskoud, en ik verging van de pijn in m'n arm. Die was ook ijskoud.

De verpleging werd geroepen en ze vonden et nodig me in bed te leggen. Kon zelf niet meer lopen. Alle klachten werden steeds erger en ik kreeg ook rare trekkingen in m'n nek. Erg enge ervaring.

Bloedsuiker prikken dan maar... Ik had nog net geen hypo, scheelde niet veel. Ze wilden mijn internist er al bijna bij halen omdat ze niet wisten wat te doen. Heb me nog ruim 1,5 uur heel erg slecht gevoeld, en daarna langzaamaan wat opgeknapt. Maar toen sloeg het door naar de andere kant, ik kreeg koorts, werd ook vuurrood in m'n gezicht, n kreeg enorm hoofdpijn.

Ruim 4 uur na de lactulose oplossing begon ik me weer wat mezelf te voelen, en kreeg ik ook soep en een broodje. Toen ik eindeljik weg mocht na 5 uur voelde ik me wel weer 90% 'de oude' zoals ik er binnenkwam die dag. Maar nu nogsteeds erg moe.Bah, wat een rotdag!!! Het is gewoon doodeng als je het gevoel hebt geen armen en benen meer te hebben! En ik had enorm veel pijn (overal steken, alsof er messen in me gestoken werden), en ik had het zooo koud dat mijn arm ook echt gevoelloos werd.Ben uiteraard heel benieuwd naar de uitslagen, dat zal over een paar weken wel opgestuurd worden.Voor nu ben ik enorm blij dat ik weer thuis ben. Lekker slapen zo, ben echt heel moe!

Gebruikersavatar
Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 9859
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Willy » Wo Okt 30, 2002 5:34 am

Even opnieuw een tussenstand:
<UL>
<LI>ME met als trigger waarschijnlijk kwik (amalgaam)
<LI>heftige intoleranties die heel wisselend zijn. De ene keer gaat een patatje wel de andere keer niet. Tijdens onderzoek geen IgM reacties, dus waarschijnlijk hebben we hier te maken met intoleranties.
<LI>zeker hypoglycemie: ik ben na een flinke dosis suiker totaal mezelf niet meer. Heel emotioneel, agressief, bot, sjagarijnig, enorme stemmingswisselingen. Word er vaak eerst hyperactief van en daarna word ik dood en doodmoe voor de rest van de dag.
<LI>hoogstwaarschijnlijk een schildklier deficientie (lage temp voor het opstaan), erg kouwelijk, dun haar en verliest veel haar.
<LI>bijna zeker lyme disease door een recente teekbeet. Het is niet duidelijk of ze al jaren lang lyme had, door een vroegere teekbeet.
<LI>een candia infectie sterkte 3 en een verstoorde darmflora.
</UL>
________________
Groeten,

Willy<IMG SRC="http://weerkamer.nl/weer/meerdaagse/meerdaagse.fpl?dag=1"><IMG SRC="http://weerkamer.nl/weer/meerdaagse/meerdaagse.fpl?dag=2"><IMG SRC="http://weerkamer.nl/weer/meerdaagse/meerdaagse.fpl?dag=3">

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Willy op 2002-11-06 00:59 ]</font>
Laatst gewijzigd door Willy op Di Jun 17, 2003 3:20 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 9859
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Willy » Wo Nov 06, 2002 2:56 am

Wat een prachtige zin:
<H5>Als je alle antwoorden hebt word het leven saai, maar zoveel onzekerheid is ook niet zo fijn</H5>
We zijn nog steeds bezig met de grote puzzel die FireFly heet. Op een vlak ben je bezig met de behandeling: candida.

Houd gewoon vol, richt je op je dieet, dat is nu het enige wat jij kan doen. Ik ga met de schildklier deficientie aan de gang. We wachten nog even op het onderzoek van de huisarts en presenteren dan jouw case eerst aan Caroline en dan aan een paar orthomoleculaire artsen.

Goed plan?
Laatst gewijzigd door Willy op Di Jun 17, 2003 3:21 pm, 2 keer totaal gewijzigd.

Caroline (therapeut)
Verslaafd aan het forum
Berichten: 600
Lid geworden op: Zo Nov 04, 2001 3:00 am
Locatie: Tilburg
Contact:

Berichtdoor Caroline (therapeut) » Wo Nov 06, 2002 3:28 am

Die intense kou is heel herkenbaar. Verkleumd tot op het bot. Maar als de schimmel afneemt, kan die intense kou ook minder worden! Eerst die spijsvertering weer wat herstellen, dan kunnen we ook wat meer met de suppletie.

Jouw klachten doen verdacht veel aan bekkeninstabiliteit denken. Depyrrol kan daarbij gelukkig helpen, maar overhaast het niet. De spieren trainen is verstandig, veel lopen terwijl het eigenlijk niet gaat is gewoon dom. Niet doen dus. Het lastige is dat je tegelijk wel in beweging moet zien te blijven omdat anders je conditie achteruit holt.

En wat het weer betreft, ik had gisteren ook een rotdag en wenste dat ik op Aruba zat. Daar is het nu lekker weer geloof ik. Je bent de enige niet met dat gevoel.
Een goede gezondheid begint bij een gezonde darm!Caroline van Dommelen

Orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut

San
Verslaafd aan het forum
Berichten: 218
Lid geworden op: Do Jul 18, 2002 3:00 am
Locatie: Antwerpen

Berichtdoor San » Do Nov 07, 2002 3:00 am

Firefly,

ik heb mijn berichtje aangepast terwijl jij jouw antwoord intikte...

Reken niet te veel op de bloedresultaten : bij CVS komt volgens prof. De Meirleir veel subklinische schildklierdeficiëntie voor...en dat betekent een te traag werkende schildklier zonder dat dat in het bloed te zien is...(dit staat al ergens uitgebreid op het forum, misschien wel in 1 van deze 8 blz.). Mogelijk is dit bij jou ook het geval...vandaar het voorstel om 's ochtends je temperatuur te meten.

Maak je niet te druk om die bloedresultaten!!

Vele groeten,

San


Terug naar “Behandelingsresultaten: Chronische Vermoeidheids Syndroom”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast