Behandeling met osteopatie

Plaats hier de resultaten die je met de CVS/ME behandeling boekt. Vertel hoe het vroeger was, wat je er aan hebt gedaan en hoe het nu is. Resultaten zijn belangrijk voor anderen, het geeft ze de moed om ook te beginnen en door te gaan.
Wendy Dunnewind

Behandeling met osteopatie

Berichtdoor Wendy Dunnewind » Ma Feb 14, 2005 5:54 pm

Ik ben vandaag naar de osteopaat geweest en vond het een rare ervaring. Hij vroeg me eerst allerlei vragen, wat mijn klachten waren, wat ik allemaal voor behandelingen al had gedaan etc. Ook vragen als hoe vaak ga je naar de wc per week, hoe is je menstruatie.
Ook wou hij het begin weten van mijn klachten, de ziekte van pfeiffer.
Daarna ging hij uitleggen wat hij ging doen. En dat hij ging zoeken wat er niet goed was en dat ging proberen te behandelen.
Ik moest in mijn ondergoed staan en hij bekeek me van alle kanten. Mijn rechterschouder stond te ver omhoog en mijn evenwicht punt was niet goed. Daarna moest ik gaan zitten en hij draaide mijn armen in de rondte. De rechterarm deed pijn. Toen moest ik even gaan liggen hij zat aan mijn voet. Daarna moest ik weer gaan zitten en draaide hij weer mijn arm en deed het nie tmeer zeer.. Heel raar.. en vreemde ervaring dat iemand als hij even aan je voet zit je pijn kan wegnemen uit je schouder. Verder had ik problemen met mijn lever (iets wat willy ook al tijden roept omdat ik raar reageer op veel medicijnen) Hij zei dat dit waarschijnlijk ook al lange tijd was, misschien al wel vanaf de pfeiffer omdat pfeiffer veel invloed heeft op de lever volgens hem.
Verder had ik problemen met mijn blaas en 12 vingerige darm, maar dat was niet zo erg volgens mij.
Ook was mijn hart een probleem, schijnt dat mijn hart niet goed kan bewegen. En niet goed ronddraait ofzo.. Hij vroeg ook gelijk of ik mensen in mijn familie had die het met het hart hadden. Mijn moeder en oma zijn beiden overleden aan het hart. Ook mijn rusttoestand van mijn hart was te hoog. 90 per minuut.
Hij raadde aan om een keer naar de huisarts te gaan en te vragen of ik niet een hartfilmpje kon laten maken. Dit durf ik nog niet zo goed, maar ga dat wel binnenkort een keer doen.
Hij trok aan me en duwde aan me en ik voelde allemaal rare dingen in mijn lichaam.
Ik ben nu 3 kwartier thuis en heb al wat last van hoofdpijn en mijn rug. Ik moet veel drinken om mijn afvalstoffen kwijt te kunnen die hij heeft losgemaakt.
Over 2 weken moet ik terug komen. Ik vond het een heel erg aardige man! Hij legde alles heel goed en beantwoorde al mijn vragen.
Ik voelde me uhm.. wat ongemakkelijk, dat heb ik altijd bij zo'n soort therapeut waar je in je ondergoed zit die dan naar je kijken en aan je lopen te duwen en trekken.
Ik ben erg benieuwd hoe dit verder verloopt en ook benieuwd of mensen de zelfde ervaringen hebben.

Wendy

Goudmijntje
Verslaafd aan het forum
Berichten: 138
Lid geworden op: Vr Dec 27, 2002 3:00 am
Locatie: Apeldoorn
Contact:

Berichtdoor Goudmijntje » Ma Feb 14, 2005 10:09 pm

Ook ik ben regelmatig bij de osteopaat.
Volgens de huisarts een man met gouden handen.
En dat is ook zo, hij heeft al heel wat klachten weg kunnen nemen.
Ik had last van mijn onderrug. Als ik me bukte en weer wilde staan, moesten eerst alle werveltjes op z'n plaats komen en dan kon ik weer verder. Hij heeft bij mij iets in de buik los gemaakt en na twee behandelingen was het weg en heb het nooit weer gehad. En dat is denk ik wel drie jaar geleden.

Ik ben als kind uit een slaapkamerraam gevallen en er is een boerenkar over mijn buik gereden.
Alle organen moeten lekker langs elkaar heen glibberen, maar zit er ergens een blokkade, dan komen er klachten.
Heb ik bijv. een klacht in mijn schouder, dan kan dat komen door een blokkade in mijn buik.
Als gevolg van de ongelukjes heb ik nu al veertig jaar fibromyalgie, maar ik weet niet wat nu fibro is of iets als gevolg van.... Dat is lastig.

Het afgelopen jaar waren om de beurt mijn benen geblokkeerd. Mijn rechter heeft hij weer helemaal draaiend gekregen. Ik kon mijn been bijv. niet optrekken als ik in bed lag. Heel pijnlijk en niet slapen natuurlijk.
Alles draait weer, alleen de SI-gewrichten zijn nog pijnlijk, maar dat verbeterd ook langzaam.
Nu was begin jan. mijn linkerbeen geblokkeerd en dat gaf erge pijn in de lies.
Griezelig, zo zeer. Ook mijn schouders zaten vast. Hij heeft een tijdje in een boek gekeken om een goede behandeling te vinden en hij maakte de dikke darm los. Dat was heel pijnlijk, betekend dus dat er een blokkade zit.
En opeens kon mijn been een stuk verder draaien en mijn armen ook. Ik lag te stralen daar op de bank. Ongelofelijk zeg ik, hoe kan dat????
En zo vind hij toch elke keer weer iets wat hij kan verbeteren.
Hij was al jaren manueel therapeut en heeft zes jaar voor osteopatie gestudeerd.

Onze kleindochter had vanaf het begin last van verstopping. Toen ze negen maand was, na allerlei drankjes en bezoekjes aan arts en specialist is ze naar de osteopaat gegaan. Na één behandeling zat ze s'avonds tot aan haar nek onder de poep, en na nog een behandeling kwam het normaal, regelmatig. Nu ze vijf is begon het weer opnieuw en hij heeft haar een paar keer behandeld, het nekje wat los gemaakt. Dat plekje heeft met de darmen te maken. Het is door de bevalling wat gespannen geraakt. Onze dochter kan nu ook zelf die behandeling doen.

Ik moet zelf wel veel bijbetalen, maar zonder hem zou ik een echt hopie ellende zijn, dus echt de moeite waard.

De behandelingen gebeuren met steeds langere tussentijd. Dus eerst na veertien dagen, zes weken, drie maand, enz.
Soms zijn er maar twee behandelingen nodig, ligt aan wat je hebt.
Het lichaam heeft tijd nodig te herstellen.
Ik hoop dat jij er ook van opknapt Wendy.

Groetjes van Lies.
Een vrolijk hart bevordert de gezondheid!!

Wendy Dunnewind

Berichtdoor Wendy Dunnewind » Di Feb 15, 2005 3:53 pm

Ja.. blijkbaar heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen.. want ik voel me sinds gisteren super slecht.. en vandaag kan ik nog weinig.. heb stage af laten bellen door mijn vriendje.. last van mijn rug, last van mijn lever en had gisteren raar gevoel bij mijn hart.. vanmorgen wat last van hartkloppingen en nu gaat het wel weer aardig.. ga vandaag veel rusten en water drinken en hopelijk voel ik me morgen weer goed.

Wendy Dunnewind

Berichtdoor Wendy Dunnewind » Vr Apr 08, 2005 9:05 pm

Ik heb 4 behandelingen gehad bij de osteopaat.. en ik weet niet wat de beste man met me doet en hoe het werkt. Maar 1 ding weet ik wel het werkt!
In eerste instantie is hij begonnen met mijn lever. Deze functioneerde niet goed.. momenteel gaat dat een stuk beter! Ik kan zelfs al tegen een beetje alcohol.. Verder zijn we bezig geweest met mijn luchtpijp e.d.
Ik heb een tijdje astma gehad en hij vond dat zonder dat ik dat ooit had gezegd.. Ook denkt hij dat ik ben geboren met de navelstreng rond mijn hals omdat ik vaak last heb van benauwdheid. Helaas kon mijn vader dit zich niet meer herinneren.. dit was dus een betere vraag geweest voor mijn moeder, maar aangezien zij niet meer leeft zullen we het antwoord niet weten. Hij heeft nog meer dingen behandelt zoals bv. mijn blaas en maag.. maar daar merk ik geen veranderingen aan..
Afgelopen keer zei de osteopaat dat het al een stuk beter met me gaat :) En dat merk ik zelf ook wel. Ik herstel een stuk sneller als ik wat heb gedaan! (ook al mag ik van Willy niet te veel doen.. omdat ik de energie moet gebruiken om mijn lichaam te kunnen laten herstellen..)
Ook kwam de laatste keer naar voren dat ik nog pijn had bij mijn nieren.. maar uit de test bleek(hij kijkt naar je armen en benen en de beweeglijkheid daarvan waar er in je organen iets fout zit) dat er niet zoveel mis was met mijn nieren.
Maar toch heeft hij bij de nieren lopen drukken/masseren.. ik ging eigenlijk vol stress en opgefokt naar de therapie heen, maar kwam eigenlijk best relaxed terug. De dag erna was ik helemaal niet meer gestressed en normaal ben ik altijd heel erg zenuwachtig als ik een toets heb, maar dat was nu veel minder dan normaal. Dus toen bedacht ik ineens dat hij misschien ook mijn bijnieren had gestimuleerd om goed te "bewegen".. en dat ik daarom minder gestressed en zenuwachtig was. Maar dat weet ik niet zeker en zal ik hem de volgende keer eens gaan vragen.
Ik ben erg positief over de behandeling en denk dat ik nog maar een paar keer nodig ben totdat alles weer goed "beweegt" zoals het hoort!

Wendy

chantal

osteopathie

Berichtdoor chantal » Do Apr 14, 2005 9:03 pm

Hallo Wendy,

Ik wou gewoon zeggen dat ik het heel fijn vind dat je je beter voelt. Na al die tijd een lichtpunt.

Ik wens je nog veel meer beterschap toe!

Groetjes,

Chantal

Goudmijntje
Verslaafd aan het forum
Berichten: 138
Lid geworden op: Vr Dec 27, 2002 3:00 am
Locatie: Apeldoorn
Contact:

Berichtdoor Goudmijntje » Ma Feb 06, 2006 11:12 pm

Hallo Wendy.

Na lange tijd ben ik weer eens op de pilliewilliesite en las nog eens jou schrijven over de osteopaat.
Met mij is een groot wonder gebeurd.
Ik heb al meer dan veertig jaar pijn, omdat ik als kind uit het slaapkamerraam ben gevallen op mijn stuitje.
Om een lang verhaal kort te maken, ik heb al die jaren ook manueel therapie gehad en dat werkte twee weken.
Er zijn foto's van mijn schouders en bekken gemaakt, omdat ik daar de meeste pijn had, maar ik had ook een dove plek in het midden van de rug en volgens mij een bocht en ik verdroeg daar geen therapie, maar ik kreeg het niet voor elkaar dat daar een foto van gemaakt werd.
Nu heeft de osteopaat de achterwand van de rug opgerekt en zo wat meer ruimte gemaakt en nu blijkt dat ik vijftig jaar met twee naaast elkaar gezakte wervels heb gelopen.
En die zijn weer op hun plaats "geplokt", toen ik een draai maakte. Twee keer en nu kan ik opeens van alles. Stofzuigen, dweilen enz. Gewoon mijn hele huis schoon maken.
Ik heb ook fibromyalgie, waarschijnlijk door de val en dat heb ik nog wel, maar daar kan ik aardig mee om gaan.
Mijn hele leven staat nu op z'n kop en weet van gekkigheid niet wat ik allemaal zal doen. Ik wilde wel bij alle buren aanbellen en vragen, mag ik je huis schoon maken.
Ik kan nu op onze kleinkinderen passen.
We hebben er nu twee en een derde komt in juni.
Ook heb ik een fiets gekocht, heb ik in 25 jaar niet gefietst.
Het is ongelofelijk. Ik geniet enorm, maar moet nu opnieuw mijn grenzen leren kennen.
Mijn osteopaat is een kanjer. Ik ben zo gelukkig.
Mijn man heeft ook een nieuwe vrouw.
Hij heeft altijd veel voor mij gedaan. [We hebben vijf kinderen], maar dat hoeft niet meer. Ik doe alles nu zelf, heel apart.
Zo zie je dat er nog wel wonderen gebeuren.
Ik ben nu 56 en begin een nieuw leven.
Ik ga niet terug kijken of dokters aanschrijven, die bijv. zeiden dat het tussen mijn oren zat of dat ze voor mijn "geruststelling" een foto hadden gemaakt.
Ik geniet van hoe het nu is.
Daarom ben ik ook zo benieuwd hoe het verder met jou is gegaan.

Groetjes van Goudmijntje.
Een vrolijk hart bevordert de gezondheid!!

goudsbloem
Verslaafd aan het forum
Berichten: 1599
Lid geworden op: Ma Mar 10, 2003 3:00 am
Locatie: Twente
Contact:

Berichtdoor goudsbloem » Ma Feb 20, 2006 8:35 pm

Ik heb ook erg goede ervaringen bij de osteopaath, fijne man en goede resultaten
ben er ook wel misselijk en draaierig vandaan gekomen logisch als er een blokkade hersteld wordt
Prima dus

Wendy heb je al een hartfilmpje laten maken? Zou ik wel laten doen hoor

Wendy Dunnewind

Berichtdoor Wendy Dunnewind » Vr Feb 24, 2006 1:13 pm

Als je wilt mag je mijn huis wel komen schoonmaken hoor! Ik ben naar de huisarts geweest voor mijn hart.. maar hij vind het niet nodig om een filmpje te maken en heeft een aantal keren geluisterd naar mijn hart.. Heb ook geen last meer van pijn ofzo gehad bij mijn hart.. dus het zal nu wel goed zitten

Gebruikersavatar
Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 9859
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Willy » Vr Feb 24, 2006 2:35 pm

Heeeyyy Wendy gaat het nog steeds goed bij de osteo?
Met vriendelijke groeten,

Willy Witsel

Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina

Wendy Dunnewind

Berichtdoor Wendy Dunnewind » Za Feb 25, 2006 1:33 am

Vanaf ongeveer juli 2005 ben ik er niet meer geweest.. heb het geld niet meer om er heen te gaan en toen ik stopte kon hij niets meer voor me doen.. momenteel gaat het nog niet zo goed met me, maar dat heeft andere oorzaken waar de osteopaat niets aan kan doen ben ik bang..

Gebruikersavatar
Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 9859
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Willy » Za Feb 25, 2006 11:32 am

Kijk eens of hypericum daar voor helpt.
Met vriendelijke groeten,

Willy Witsel

Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina

Wendy Dunnewind

Berichtdoor Wendy Dunnewind » Za Feb 25, 2006 1:28 pm

wat is hypericum?! En ik denk dat geen 1 medicijn me kan helpen momenteel.. zal gewoon een aantal dingen van vroeger moeten gaan verwerken en ergens kracht vinden om door te gaan..
Ben momenteel onder behandeling bij de schoolpyscholoog en hopelijk helpt dat wat..

Gebruikersavatar
rabbitfriend
Verslaafd aan het forum
Berichten: 1016
Lid geworden op: Vr Sep 26, 2003 3:40 pm
Locatie: Wageningen
Contact:

Berichtdoor rabbitfriend » Za Feb 25, 2006 1:38 pm

Sterkte meid!

Rabbitfriend :wink:
Wie niet in wonderen gelooft, is geen realist. (David Ben-Goerion)

Wirklich ist was wirkt. (C.G. Jung)

Gebruikersavatar
Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 9859
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Berichtdoor Willy » Za Feb 25, 2006 2:23 pm

Met vriendelijke groeten,

Willy Witsel

Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina

Bran
Bekende op het forum
Berichten: 18
Lid geworden op: Vr Jun 23, 2006 2:19 pm
Locatie: Twente

Osteopathie

Berichtdoor Bran » Vr Jun 23, 2006 2:43 pm

Hallo allemaal!

Ik ben nieuw hier....
Eerlijk gezegd weet ik niet of ik een "actieve gebruikster" ga
worden.
Ik heb wel heel veel info geplukt , van de "open forums" hier.
Waarvoor mijn complimenten en veel dank aan jullie allen!

Waarom ik hier een berichtje plaats.... Ik ga maandag a.s.
voor het eerst naar een osteopaat.
Ben HEEEEEEEL benieuwd of zij mij kan helpen , het voelt een
beetje als een soort "laatste strohalm".
Ik ben ook wel wat angstig , door de jaren heen ben ik erg bang
geworden voor pijn en zit uiteraard niet te wachten op extra pijn.

Ik vond het heel hoopvol , om de positieve berichten over osteo
hier te lezen. Een gevoel van "zou er dan toch , uiteindelijk
verlichting komen" bekroop mij.
En dan is er de voorzichtigheid..... ik heb al zoveel geprobeerd!
Net als velen van jullie uiteraard.

Als jullie het leuk/interessant vinden , zal ik jullie op de hoogte
houden van mijn ervaringen...

Groeten Bran


Terug naar “Behandelingsresultaten: Chronische Vermoeidheids Syndroom”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten